МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 4. НОВЕМБРА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 4. НОВЕМБРА


Сједница Скупштине града Бијељина биће одржана 4. новембра (четвртак), договорено је на међустраначком састанку, а за осму сједницу је тренутно предложено 18 тачака дневног реда. Предсједник Скупштине Алексадар Ђурђевић је истакао да ће се на дневном реду, између осталих тачака, наћи приједлог одлуке ребалансу буџета за 2021. годину, те приједлог одлуке о измјени одлуке о извршењу буџета за ову годину.


-Поред ових приједлога, одборници ће испред себе имати и приједлог одлуке о укључивању у трезорски систем пословања Одсјека за локални економски развој и европске интеграције градске управе, као и приједлог одлуке о у укљичивању у трезорски систем пословања Аграрног фонда. На сједници ће се разматрати и неколико имовинско-правних одлука, као и приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о радном времену угоститељских, занатско-предузетничких и трговински објеката на подручју града“, рекао је Ђурђевић. На међустраначком састанку договорено је да се на дневном реду нађу и информације о почетку рада основних и средњих школа, о заштити социјално угроженог становништва, испоруци топлотне енергије, као и извјештај о раду Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.

Предсједник Ђурђевић је рекао да је једногласно договорено да одборничка питања и иницијативе на свакој сједници буду друга тачка дневног реда. Шеф кабинета градоначелника Младен Арсеновић, међустраначки састанак је оцијенио ефикасним и изразио очекивање да ће сједница Скупштине града протећи у  конструктивној атмосфери.

Семберија инфо