ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ 2021 – „20ка ЗА ЗДРАВЉЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ 2021 – „20ка ЗА ЗДРАВЉЕ“


У оквиру обиљежавања „Европске седмице урбане мобилности 2021“ у Бијељини је у недјељу, 19. септембра 2021. године организована бициклистичка вожња под мотом "20ка за здравље". Рекреативна вожња у укупној дужини 20 километара возила се од Моста пријатељства (код Полицијске станице 1) до кампа УГ "Еко пут". Преко 200 грађана Бијељине је учествовало на вожњи коју је организовала Градска управа Града Бијељина, БК „BN cycling team“ и бројни други.



Људи окупљени око Бициклистичког клуба "BN cycling team" улажу велике напоре на популарисању вожње бицикла. За ове ентузијасте бициклизам је више од спорта – за њих је бицикл симбол посебног начина живота. Драгиша Јовић, најпознатије лице Бициклистичког клуба "BN cycling team"  није крио задовољство због појављивања великог броја грађана Бијељине, истовремено остајући тајанствен по питању будућих активности.

-Не бих да одајем баш много тајни али могу рећи да имамо подршку Градске управе захваљујући којој ћемо ускоро добити нове бициклистичке стазе у граду. „БН цyцлинг теам“ је млад клуб, имамо око 60 чланова од којих је 12 лиценцираних такмичара који возе озбиљне трке. Наша жеља је да имамо што више младих возача, уз напомену да не морају сви бити професионални бициклисти. Довољно је да желе из посебне перспективе видјети све љепоте овог града, наших села, дивиних пејзажа, а бицикл заиста нуди једно такво искуство“, рекао је Драгиша за „Семберија ИНФО“.



Задовољство одзивом грађана није крила ни Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина.

-Вјерујем да су прошлогодишњи учесници у својој околини проширили добре вијести и побудили интересовање за бициклијаду чијем старту управо присуствујемо. Имаћемо још низ активности до сриједе када се завршава Европска седмица мобилности 2021. Углавном ће то бити догађаји на отвореном, јер промовишемо здравији живот, активне начине кретања и заштиту животне средине“, рекла је Тодоровић .

„20ка за здравље“ је била јединствена прилика за љубитеље бицикала да проведу слободно вријеме на отвореном, са породицом, међу пријатељима. Ако је судити по изјавама организатора, оваквих прилика за дружење би у скоријој будућности могло бити много више.


Семберија инфо - И. Гутић