ПОЧЕЛЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ГРАДА БИЈЕЉИНА


На посљедњој Скупштини Града Бијељина усвојен је нацрт ребаланса буџета за 2021. годину. Стандардна процедура налаже даље организовање јавних расправа са заинтересованим субјектима на којима би се указало на могућности побољшања усвојеног нацрта.

Одјељење за финансије Градске управе Града Бијељина почело је данас са реализацијом плана јавних расправа по нацрту ребаланса буџета Града Бијељина, односно Одлуке о измјени Одлуке о буџету Града Бијељина. Данашњој јавној расправи су присуствовали представници нижих буџетских корисника, јавна предузећа и јавне установе чији је оснивач Град Бијељина.
 

-Треба напоменути да је ребаланс буџета једна прилика да се све оно што није прошло у главном буџету исправи и да се једна фискална година заврши на исправан начин. Данас је био први састанак са малим буџетским корисницима односно јавним институцијама са нивоа Града Бијељина гдје су представници тих институција имали прилику да поразговарају са службеницима иЗ Одјељења за финансије Градске управе“, рекао је Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника Града Бијељина.

Арсеновић је додао да је фискална 2021. година изузетно компликована јер је наслијеђен буџетски дефицит из 2020. године у износу од 1,7 милиона конвертибилних марака те да ће санирање овако великог буџетског минуса захтијевати смањивања припадајућих износа која градска јавна предузећа и установе примају из градског буџета.

Данас присутни представници градских јавних предузећа и установа имају право да до 24. септембра 2021. године Одјељењу за финансије Града Бијељине доставе писмене приједлоге ребаланса буџета који се односе на дјелокруг њихова рада.

Семберија инфо