ТРИНАЕСТИ БИЈЕЉИНСКИ УМЈЕТНИЧКИ САЛОН :: Semberija INFO ::

 

ТРИНАЕСТИ БИЈЕЉИНСКИ УМЈЕТНИЧКИ САЛОН


Галерији бијељинског Центра за културу “Семберија” током овог љета биће припремљени разни занимљиви садржаји, а један од њих је умјетнички салон. У бијељинској Галерији обављају посљедње припреме за отварање 13. умјетничког салона који ће бити отворен 4. августа у 20:00 часова.

Ове године отварамо 13. бијељински умјетнички салон, који је настао као моја идеја. Обављамо посљедње припреме. Ликовни салон по традицији обједињује сву умјетност, од ликовне, примијењене, дизајна, преко визуелне комуникације до архитектуре, каже Милијанко Михољчић – кустос галерије Центра за културу “Семберија”.

Бијељински умјетнички салон данас је престижна манифестација, а изложене радове посјетиоци ће моћи погледати до краја августа мјесеца.

Ми за сваки салон штампамо каталог врхунског квалитета, који је могу рећи лице града. Прошле године смо имали огромну потражњу па смо морали да га доштампавамо. До краја мјесеца ће поставка бити изложена и моћи ће и људи који долазе са стране да погледају нешто што заиста чини један град – каже Михољчић.

Галерија је прошле године обиљежила 35 година постојања и рада. Од почетка године одржано је шест изложби, а план је да се до краја године одржи још неколико.