КРСНУ СЛАВУ ПРОСЛАВИЛИ У ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНИ И ВАТРОГАСНОЈ СЛУЖБИ :: Semberija INFO ::

 

КРСНУ СЛАВУ ПРОСЛАВИЛИ У ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНИ И ВАТРОГАСНОЈ СЛУЖБИ


Министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић изјавио је да реформа и нове инвестиције у електро-енергетском сектору стварају услове за велике резултате у овој области која треба да буде носилац развоја Српске.

-У овој ће се години видјети принос у буџет Републике Српске по том основу, који ће увећати вриједност бруто домаћег производа. Врло је значајно да сви запослени у електро-енергетском сектору схвате значај велике реформе и дају свој допринос њеном успјеху", рекао је Ђокић на обиљежавању крсне славе предузећа "Електро-Бијељина" - Светог пророка Илије.

Он је истакао да ће реформа обезбиједити и сигурност и квалитет у испоруци електричне енергије, на задовољство грађана и привреде у Српској.

-Назад се не може, него напријед морамо и морамо електро-енергетски сектор искористити на најбољи начин како би био носилац економског раста и развоја С", поручио је Ђокић.

Ђокић је рекао да ће до краја године бити усвојен нови закон о енергетској ефикасности, који ће осигурати квалитетнији обим подстицаја у овај сектор.

Он је похвалио рад новог директора ,,Електро-Бијељине" Марка Михајловића и овог предузећа, које је једно од већих електродистрибутивних предузећа у РС након организационог преструктурисања електро-енергетског система.

Марко Михајловић је у изјави указао на позитивно пословање ,,Електро-Бијељине" са позитивним резултатом од 100.000 КМ у овој години, уз исплаћене све порезе и доприносе.
И Територијална ватрогасно спасилачка јединица Бијељина прославила је крсну славу Светог пророка Илију.

Освјештање славског колача и жита обавио је прото-ставрофор Горан Ненић, који је са старјешином бијељинских ватрогасаца Милетом Спасојевићем, кумом крсне славе Радованом Јовановићем и градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем обавио чин ломљења славског колача.

-Бијељинска ватрогасна јединица броји укупно 64 запослена. До сада смо имали низ успјешних акција гашења пожара, вјерујемо да ће тако и да буде у наставку постојања", рекао је Миле Спасојевић.

Semberija info