БОЛНИЦА БИЈЕЉИНА: Драгоцјена искуства руских колега :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА БИЈЕЉИНА: Драгоцјена искуства руских колега


Другог дана посјете Болници „Свети Врачеви“, руски медицински стручњаци, директори болница, одржали су предавање о значају примјене стандарда у раду болничких установа у редовним и ковид условима. Све представљене здравствене установе су сертификоване/ акредитоване и посједују ИСО 9001, али и друге ИСО стандарде, који се тичу безбједности, квалитета хране и др.

У оквиру предавања руски љекари су колегама из Бијељине пренијели искуства у различитим областима рада, начину организације, од пријема болесника до стационарног лијечења. Своју политику рада, мисије и визије, управљање и контролисање залихама лијекова, улогу и рад медицинских техничара и низ других информација које су гости из Русије изнијели на предавању, потврдили су значај стандардизације процедура које се једним дијелом проводе у нашој здравственој установи.



Директор Болнице „Свети Врачеви“ проф. др Златко Максимовић, на крају предавања се обратио присутнима и изразио захвалност на размјени драгоцјених искустава руских колега који ће бити од велике користи нашој здравственој установи у њеном будућем раду.  



- Квалитет је инвестиција која се увијек исплати. Једни долазе и пролазе, а квалитет остаје. Данас сам пуно тога научио. Ми идемо корак испред других, као што и ви идете корак испред других у вашој земљи“, рекао је проф. др Максимовић.