САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ СА ДИРЕКТОРИМА ГРАДСКИХ ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ СА ДИРЕКТОРИМА ГРАДСКИХ ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА


Градоначелник Љубиша Петровић, одржао је састанак са директорима градских јавних предузећа и установа, а како је најавио, састанци ће се у наредном периоду одржавати једном мјесечно.

-Циљ састанака је боља комуникација Градске управе и градских предузећа и установа, како бисмо имали увид у рад и евентуалне проблеме које благовремено треба рјешавати, а не да чекамо годину дана, од извјештаја до извјештаја. Од сада ће се извјештаји о раду и плану рада за нередни мјесец достављати једном мјесечно”, рекао је градоначелник Петровић и додао да ће се на овај начин имати увид о раду, о броју запослених, те о јавним набавкама које су реализоване или су у току реализације.  Према Петровићевим ријечима, у Градској управи постоји спремност за заједничко рјешавање евентуалних проблема.

-Према излагањима директора, уочен је пораст броја запослених, нагомилани дугови према добављачима, а није на завидном нивоу ни систем контроле. Уочена су и одступања у јавним набавкама, а циљ Градске управе је да се ради по закону и да се не долази у незавидне ситуације по питању пословања”, појаснио је Петровић. Један од учесника састанка, директор Аграрног фонда Златан Лазаревић је истакао да је ово добра прилика да се покаже да сви зајендо желе урадити што више за грађане Бијељине.

-Изнијели смо стање у предузећима и установама, али оно што бих предложио је да се састанци одржавају подијељени по терминима, по природи предузећа и установа и са одјељењима која су надлежна”, рекао је Лазаревић. 

Семберија инфо