На јавном окупљању становници насеља “ГТЦ”, изразили наду да ће њихово горуће питање коначно бити ријешено :: Semberija INFO ::

 

На јавном окупљању становници насеља “ГТЦ”, изразили наду да ће њихово горуће питање коначно бити ријешено


Поводом тачке о давању сагласности на  приватизацију станова у насељу “ГТЦ”, која ће данас бити разматрана на сједници Скупштине града Бијељина, станари овог насеља, окупили  су се испред Центра за културу, како би јавно изказали свој став о овом питању.

Ријеч је 35 стамбених зграда, са укупно 140 станова у власништву Града, а чији су корисници избјегла и расељена лица из угрожене категорије, која немају ријешено стамбено питање. Корисницима ових станова годинама уназад је обећавано да ће се ријешити имовинско-правни односи у овом насељу, али до сада то још увијек није учињено.



- Окупили смо се данас како би скренули пажњу на наш тежак положај, 25 година чекамо да се ријеши стамбено питање станара насеља на “Пет језера”. Очекујемо данас добру вољу свих одборника и да ће коначно донијети одлуку којом ће се окончати агонија која траје годинама. Наш проблем нису само имовинска питања око станова, проблем је и тешка социјална ситација у којој се налазе сви ти људи. Имамо непокретне људе, људе који живе без икаквог примања у изузетно тешким условима и очекујемо да ће ово имати одјека, не као притисак, него као добра воља да се данас донесе позитивна одлука, како би се овим људима омогућио откуп тих станова. Велики број људи који тамо живе су учесници рата, али на жалост моги неће ни дочекати прилику да те станове откупе и да постану њихово власништво. Ти стамбени објекти су у великој мјери  и девастирани, тако да ће свима који их откупе бити неопходна велика улагања како би их обновили али ипак прилика је ово, да сви ти људи виде да је држава нешто учинила за њих”, рекао је Душан Стевановић, један од становника овог насеља.


Семберија инфо - С. Николић