Дневни центар за дјецу с посебним потребама од октобра, повећање износа за смјештај у породици :: Semberija INFO ::

 

Дневни центар за дјецу с посебним потребама од октобра, повећање износа за смјештај у породици


Дневни центар за дјецу с посебним потребама у оквиру нове зграде Центра за социјални рад треба да буде отворен у октобру и у њему ће бити мјеста за 30 дјеце, најавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић у разговору са представницима Удружења „Другачији свијет“ које окупља чланове породица дјеце, младих и одраслих са аутизмом.

- Нажалост, у Дневном центру неће бити мјеста за сву дјецу с посебним потребама. Да би овим породицама бар мало олакшали проблеме с којима се свакодневно суочавају, настојаћемо да повећамо издвајања из градског буџета за смјештај у породици. Разумијемо да, без обзира на сву љубав коју ова дјеца имају, није лако обезбиједити егзистенцију, с обзиром на то да често бар један родитељ не ради, јер мора да стално буде уз дијете, често не раде оба родитеља или је ријеч о самохраним родитељима. Зато вјерујемо да ће подршка коју ће добијати од Дневног центра, односно, већи износ средстава за смјештај у породицама, учинити да овој дјеци и њиховим породицама бриге буду смањене – поручио је градоначелник Мићић.

Родитељи из „Другачијег свијета“ су изразили задовољство због ове помоћи и подршке Градске управе овом удружењу.
- Сваки од родитеља се бори за своје дијете колико год може, а родитељи из нашег Удружења дају све од себе 24 сата дневно, јер имају дјецу којој је потребна цјелодневна пажња. Основали смо Удружење „Другачији свијет“ како бисмо помагали једни другима, а Дневни центар и ово повећање издвајања ће нам омогућити да лакше изађемо на крај са проблемима с којима се морамо борити – истакла је предсједник Удружења Каћа Благић.

Дневни центар за дјецу са посебним потребама је опремљен у складу са савременим стандардима, укључујући игралиште поред Центра, а у њему ће о дјеци бринути тим дефектолога и других стручњака у овој области.  

​Град Бијељина