Стартовала друга етапа бициклистичке трке Београд - Бања Лука: Бијељина по 11. пут домаћин :: Semberija INFO ::

 

Стартовала друга етапа бициклистичке трке Београд - Бања Лука: Бијељина по 11. пут домаћин


У Бијељини је јуче завршена прва етапа Међународне бициклистичке трке "Београд – Бања Лука" . Са старта у Београду кренуло је око 100 такмичара из 20 држава,  а бициклисти су  током прве етапе, која је вожена до Бијељине, држали изузетно добар темпо.



Побједник прве етапе је Хавијар Кањељас Санчез из шпанске екипе Каха рурал. Он је на циљ у Бијељину стигао испред двојице Пољака из различитих екипа, Јакуба Казмарека који наступа за Мазовију, те Јакуба Муријаса који брани боје Востера. 

Град Бијељина је покровитељ  циља прве етапе 14-ог издања Међународне бициклистичке трке Београд- Бања Лука, те старта друге етапе која се вози данас 5. септембра од Бијељине до Власенице, а потом од Брчког до Теслића, док је посљедња етапа 7. септембра од Прњавора до Бања Луке.

Ова трка уврштена је у календар Свјетске бициклистичке федерације, а учесници ће  на путу до Бања Луке прећи укупно 610 километара.



-Задовољство ми је што је Бијељина домаћин једног оваквог догађаја. Било је импресивно видјети све те момке који су дали све од себе за побједу. Ово је велика ствар не само за наш град него и за све локалне заједнице кроз које пролази караван. Желим да  трка протекне успјешно, у спортском надметању и нека побиједи најбољи, а ми смо  још једном доказали да је Бијељина, која је по 11. пут домаћин бициклистичке трке Београд- Бања Лука,  оправдано европски град спорта, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је Хавијару Кањеласу Санчезу уручио ,,жуту мајицу“.

Међународна бициклистичка унија, због актуелне пандемије корона вируса, прописала је строге епидемиолошке мјере које сви учесници каравана морају да поштују. 

- Корона вирус је учинио своје, учешће на овој бициклистичкој трци отказало је десетак екипа, јер имају обавезну изолацију кад се врате у своју земљу, а то за њих представља велики проблем, јер имају државно првенство у септембру, каже предсједник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић који је истакао да је упркос тим ограничењима трка изузетно  интересантна, са доста добрих и квалитетних такмичара,  а међу њима су и  екипе из Шпаније и Пољске које возе све велике свјетске туре.



Прије старта друге етапе, испред зграде Градске управе Града Бијељине представили су се такмичарски тимови. Бијељинци су их лијепо испратили и зажељели да им пут до Власенице протекне у најбољем реду и са што бољим резултатима.



Старт трке је, тачно у 10 часова, подизањем заставице означио градоначелник Мићо Мићић, а такмичари ће на путу до Власенице проћи кроз Брчко, Челић, Лопаре, Прибој, Угљевик, Трнову, Главичице, Шепак и Зворник. Дан је лијеп и много становника свих мјеста кроз које пролази караван ће изаћи поред стазе да поздраве бициклисте.

Семберија инфо