ТРИ НОВОЗАРАЖЕНЕ ОСОБЕ ИЗ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ТРИ НОВОЗАРАЖЕНЕ ОСОБЕ ИЗ БИЈЕЉИНЕ


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча, Болница ,,Свети Лука" у Добоју и Болници ,,Свети врачеви" у Бијељини извршено је тестирање 573 лабораторијска узорака, а вирус корона  потврђен је код 73 особе у Републици Српској.

Ради се о 37 мушких и 36 женских особа, од којих су 12 млађе, 52 средње и девет особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 17 особа је из Бања Луке, седам из Лакташа, шест из Фоче, по четири из Гацка, Добоја и Источне Илиџе, по три из Бијељине, Градишке, Модриче, Мркоњић Града, Сокоца и Челинца, двије из Љубиња, Пала и Требиња и по једна из Зворника, Источног Новог Сарајева, Лопара, Петрова, Рибника и Теслића.
До сада је у Републици Српској потврђено 7.657 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 255 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

До сада се опоравило 4.628 особа, тестирано је укупно 66.799.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 203, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у општим болницама143.

Под здравственим надзором тренутно је 3.001 особа, а надзор је завршен код 52.484 особе.

Semberija info