САНАЦИЈА ШЕСТ СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА ОШТЕЋЕНИХ ТОКОМ ПОПЛАВА :: Semberija INFO ::

 

САНАЦИЈА ШЕСТ СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА ОШТЕЋЕНИХ ТОКОМ ПОПЛАВА


Представници Градске управе Града Бијељина потписали су у оквиру „Програма за опоравак од поплава“ уговоре са шест корисника чије су стамбене јединице оштећене током мајских поплава 2014. године, а за санацију наведених објеката у наредном периоду биће издвојено око 65.000 конвертибилних марака.
 
У овом кругу обнове поплављених објеката радови ће бити извођени на кућама у Бродцу, Велином Селу, Трњацима, Амајлијама и Бијељини.
 
Пројекат санације проводе Градска управа и Развојни програм Уједињених нација у БиХ, а донатори су Европска унија и Влада Републике Српске. Изабран је извођач радова и ускоро ће се приступити санацији – замјени столарије, подова, кречењу, глетовању, радовима на електро-инсталацијама, опремању и санацији купатила.
 
Иначе, на подручју Града Бијељина „Програмом за опоравак од поплава“ обухваћена је обнова 138 стамбених јединица оштећених током мајских поплава које су погодиле Семберију 2014. године. Вриједност реализације пројекта на овом подручју је 1.110.000 КМ, а Бијељина је једина локална самоуправа у БиХ која се обавезала да за саниране стамбене јединице, тамо гдје је то потребно, обезбиједи основну комуналну инфраструктуру – струју, воду, канализацију, дозволе.
 
„Програм за опоравак од поплава – стамбено збрињавање“ започет је у септембру 2017. године и има за циљ да стамбено збрине и економски оснажи најугроженије породице чији су домови уништени или оштећени у поплавама и клизиштима. Укупна вриједност Програма је 15 милиона евра, а финансира га Европска унија у износу од 12,5 милиона евра у сарадњи са ентитетским владама, УНДП-ом и локалним властима. Програм се спроводи у 44 општине и града у БиХ.
 
Semberija info