ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ ПОСЈЕТИО ПЕНЗИОНЕРЕ У БАЊИ ДВОРОВИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ ПОСЈЕТИО ПЕНЗИОНЕРЕ У БАЊИ ДВОРОВИ


Градоначелник Мићо Мићић, посјетио је пензионере који се налазе на бањском лијечењу у Бањи Дворови, захваљујући акцији коју су организовали Удружење пензионера Града Бијељина и Градска управа. За бањско лијечење је издвојено  50.000 КМ за десетодневни бањски третман за пензионере са најнижим пензијама, а њих 40 већ је искористило ову могућност.



- Ово је програм који се показао као веома добар, а то најбоље потврђује задовољство корисника, односно пензионаре којима је неопходно бањско лијечење. Наставићемо са овом праксом, са Удружењем пензионера имамо коректну сарадњу, а истовремено смо помогли и Бањи Дворови у вријеме кад је вирус корона нанио много штете у привредни“; рекао је Мићић.

Пензионерка Марија Симић први пут је на терапијама у Бањи Дворови, а како је истакла, „веома је захвална Удружењу пензионера, Градској управи и градоначелнику, али и особљу Басње Дворови који су јој помогли да се здравствено осјећа боље“. Задовољство и захвалност не крије и Лјепосава Петровић, а такође је први пут на терапијама у Бањи Дворови. 



- Особље у Бањи је супер, терапије су ми пријале и ако ме здравље послужи, доћи ћу и идуће године“, каже Петровићева.  Предсједник Удружења пензионера Града Бијељина Ђуро Станојловић појаснио је да је програмом обухваћено 107 пензионера, а то није коначан број, јер уколико буде још захтјева, наћи ће се начин да их средствима од чланарина пошаљемо на бањско лијечење у Бању Дворови.

- Овај вид помоћи од Градске управе реализујемо први пут, а претходно је било помоћи у виду пакета, маски и новчане помоћи. Од 7. до 20. септембра примаћемо и молбе за једнократну помоћ коју ће примити око 1.500 пензионера“, рекао је Станојловић.



Директор Бање Дворови Милорад Зекић, захвалио се градоначелнику Мићићу и Градској управи за ову врсту помоћи, како пензионерима, тако и Бањи Дворови.

- Ова акција има вишеструк значај, а ми смо се потрудили да се организујемо на прави начин, прије свега поштујући све препоруке Института за јавно здравство РС, како би се све реализовало како треба. Наравно, ово се односи на све грађане који користе услуге Бање Дворови, као и на грађане који бораве на базенима Бање Дворови“, рекао је Зекић и додао да је за ову установу најважније задовољство свих корисника услуга.

​Семберија инфо - О.Стјепановић