​БИЈЕЉИНА: ВИРУС КОРОНА - И ДАЉЕ ПОТРЕБАН ОПРЕЗ :: Semberija INFO ::

 

​БИЈЕЉИНА: ВИРУС КОРОНА - И ДАЉЕ ПОТРЕБАН ОПРЕЗ


Епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина, у вези са вирусом корона, и даље је неповољна – саопштено је након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

У ковид болници налази се седам пацијената, а један је превезен на даље лијечење у Бањалуку. На подручју Града тренутно је 79 позитивних на вирус корона. Иако је ситуација тренутно нешто боља, епидемиолози упозоравају да нема мјеста за опуштање и неопходно је поштовање свих епидемиолошких мјера.

Кризни штаб одобрио је данас почетак рада Градског позоришта, у  којем ће се, у складу са прописаним мјерама, сваког четвртка изводити представе, уз претходну дезинфекцију простора.

Када је ријеч о почетку школске године, све препоруке Института за јавно здравство се поштују – оцијењено је након сједнице Штаба, на којој је истакнуто и да се све мјере Градског кризног штаба усклађују са Републичким, које су продужене до 14. септембра. Сваких 15 дана биће вршен пресјек стања, када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији у школама и ти подаци биће просљеђивани надлежним здравственим установама.

Од почетка епидемије из буџета Града Бијељина за потребе борбе против вируса корона издвојено је више од 1.600.000 КМ, док је посредством локалног Црвеног крста у исте сврхе обезбијеђено 2.600.000 КМ. На подручју Бијељине до сада је од посљедица вируса корона умрло 15 људи.

Град Бијељина