УГЉЕВИК: ДЕЗИНФЕКЦИЈА ШКОЛСКИХ ОБЈЕКАТА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ДЕЗИНФЕКЦИЈА ШКОЛСКИХ ОБЈЕКАТА


Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је Средњошколски центар "Михаило Петровић Алас" гдје је данас извршена дезинфекција школе пред почетак наставе у учионицама у уторак, 1. септембра, и најавио подршку општине у организацији превоза ђака како би било заштићено здравље ученика.



"Започели смо дезинфекцију свих школских објеката и издвојили дио средстава за набавку бесконтактних топломјера и средстава за дезинфекцију, што ће помоћи несметан рад школа у складу са хигијенско-епидемиолошким препорукама", рекао је Перић новинарима.

Директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић рекао је да су радници који имају слободан дан добровољно изашли на терен да помогну у вршењу дезинфекције и допринесу заштити здравља најмлађих.

Директор средњошколског центра Стево Беновић захвалио је свима који помажу припрему за безбједан почетак наставе у школама и рекао да су ученичка одјељења подијељена у двије групе, а часови ће трајати 20 минута.

Он је истакао да је протекле недјеље Министарство просвјете и културе Републике Српске доставило школи дезинфекциона средства, а од локалне заједнице добили су три бесконтактна топломјера и аутоматску прскалицу за брзу дезинфекцију.

Општина Угљевик