БИЈЕЉИНА: Епидемиолошка ситуација и даље неповољна :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Епидемиолошка ситуација и даље неповољна


Епидемиолошка ситуација  на подручју Града Бијељина и даље је неповољна, иако је до 26. августа регистрован мањи број обољелих, у односу на исти период у прошлом мјесецу - саопштено је на састанку Градског штаба за ванредне ситуације. 

У протеклих 24 часа у бијељинској Болници забиљежен је један смртни случај, а ријеч је о лицу средње животне доби, које је имало више коморбидитета. У ковид болници тренутно је 19 пацијената са тешком и средње тешком клиничком сликом, 87 пацијената са подручја Бијељине  тренутно је позитивно на вирус корона, док је под надзором 214 лица.

Истакнуто је да је у току дезинфекција свих објеката основних и средњих школа на подручју Семберије, која ће бити завршена до петка. Град Бијељина обезбиједио је за почетак школске године 3000 заштитних маски за потребе школских установа,  а у случају потребе биће набављена додатна количина маски.

Надлежни поново апелују на свијест грађана и неопходност поштовања прописаних епидемиолошких мјера, нарочито у свјетлу почетка нове школске године, сезоне алергија, као и сезонског грипа.  

​Град Бијељина