СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ЉЕТЊЕ ПРАКСЕ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ :: Semberija INFO ::

 

СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ЉЕТЊЕ ПРАКСЕ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ


Љетњу стручну праксу у Градској управи обављало је 15 студената са три факултета Универзитета у Источном Сарајеву, који студирају у Бијељини. Поводом завршетка праксе овим студентима, а долазе с Правног факултета, Факултета пословне економије и Пољопривредног факултета,  уручени су сертификати.
 
Пракса је реализована  од 13. до 27. августа, а по завршетку праксе градоначелник Мићо Мићић је студентима уручио сертификат о пракси, стеченом искуству и вјештини чиме ће несумњиво обогатити своје биографије.
 
Студенти су кроз праксу, а која је трајала двије седмице, упознали дио активности појединих одјељења Градске управе која се баве подручјима која су у оквиру њихове будуће професије. Захваљујући томе биће корак испред својих колега, јер пракса се показује као прилика да студенти науче да примјењују теоријска знања која су стекли током досадашњег студија, као и да стекну радно искуство које ће им се показати као значајно у даљем раду.
 
-Имамо  дугогодишњу сарадњу са факултетима који су у Бијељини, а и ова пракса је потврда  наше добре сарадње. Наш циљ је да унаприједимо рад Градске управе, те смо од њих тражили и да понуде неке идеје и сугестије шта би то било добро да се уради у нашем граду, а прије свега жељели смо да чујемо њихове сугестије за побољшање статуса младих људи, како би по завршетку факултета остали да живе овдје, рекао је Мићић.
 
Он је овом приликом истакао да се већ ради на побољшању студентског стандарда, а први значајан корак у том смјеру је да се изгради студентски центар.
 
-Радимо на томе да се направи студентски центар који ће имати све потребне садржаје. Млади који долазе да студирају у Бијељини имаће могућност да буду у студентском дому, а поред студентског дома биће направљена мања спортска хала. Од садржаја планирамо да направимо и парк који ће допринијети квалитету живота у нашем граду,  најављује градоначелник Мићић.
 
Студенти који су одабрани да обављају љетњу праксу у Градској управи су најбољи на својим факултетима, просјечне оцјене су им изнад 9, а што се тиче година студија, то су студенти треће и четврте године и студенти који су у статусу апсолвента.
 
-Ови млади људи који су боравили на љетњој пракси су најбољи студенти на својим факултетима и заиста су показали да су права снага и будућност нашег града, изјавио је Мићић.
 
Ана Радосављевић, студентица четврте године Правног факултета каже да са ове двоседмичне праксе носи  позитивне утиске.
 
-Стручна пракса ми је помогла да сагледам какву перспективу и могућности пружа рад у државним органима, да видим колико је значајан рад у државној управи за многе области друштвеног живота, почевши од науке, културе и спорта, па преко здравствене заштите, социјалне заштите и цивилне заштите, каже Ана којој је, како истиче, најзанимљивије Одјељење опште управе, гдје се упознала са матичним књигама, писарницом, архивом, управним поступком, као и разговор са инспекторима из инспекцијског одјељења.
 
Студенти су се захвалили градоначелнику Мићи Мићићу и свима запосленима у Градској управи који су, како кажу, несебично преносили своја знања и стрпљиво одговарали на бројна питања која су им постављали.
 
 Semberija info