Удружење жена обољелих од карцинома дојке - Геа: Заједно ћемо побиједити и страх и болест :: Semberija INFO ::

 

Удружење жена обољелих од карцинома дојке - Геа: Заједно ћемо побиједити и страх и болест


На Годишњој скупштини Удружења жена обољелих од карцинома дојке “Геа”, за нову предсједницу изабрана је Ђуја Пејић, досадашња потпредсједница Удружења. Уз одавање дужне почасти преминулој предсједници Удружења, Гордани - Гоци Ступар, на Скупштини је изабрано ново руководство и органи управе.



- Наша Гоца била је синоним за Удружење “Геа”, наш ослонац и наш покретач. Удружење је са Гоцом на челу било препознатљиво не само у нашем граду, већ и на подручју регије и шире. Неће бити лако наставити рад после Гордане, али морамо се борити, морамо наставити, јер сигурна сам, то би Гоца тражила од мене и од свих нас”, рекла је Пејићева и нагласила да се нада да ће Удружење смоћи снаге да настави свој рад.

Ђуја Пејић

Према њеним ријечима, према претходним подацима Удружења, било је око 400 жена које су се јављале у Удружење, а ријеч је о женама са подручја Бијељине, Лопара, Угљевика и Доњег Жабара.

- Наша мисија и визија је као и у претходном периоду, психо-социјална помоћ женама обољелих од карцинома дојке, јер врло је тешко  суочити се са овом болешћу, смоћи снаге и прихватити да болујете од ове болести. Најважније је “натјерати” жену да крене у лијечење и све здравствене протоколе. Оно што желимо, то је да свака жена са овим проблемом прихвати једну реченицу коју често истичемо, а то је - “ја ћу побиједити страх, побиједићу ову болест и бићу здрава жена”.

Пејићева је изразила захвалност Коалицији КОЛОСИ и секретару Коалиције Миши Јовићу, у чијем су саставу, а који им пружају максималну подршку.

- Ходамо у сличним ципелама, сви имамо проблема са здрављем, али се јединствено боримо против болести. Ове године се боримо и против вируса корона, па смо максимално обазриви и савјетујемо да се придржавамо препорука које струка каже”, поручила је Пејићева.

Секретар Коалиције КОЛОСИ Мишо Јовић је нагласио да Удружење “Геа” има максималну подршку у раду, а посебно разумиејвање има за њих јер из личног примјера зна како је тешка борба против карцинома.

- Борићемо се не само за психолошку већ и сву другу помоћ, али и за остваривање свих права која им припадају. Иза наше Коалиције стоји Градска управа која нас максимално подржава, међународни пројекти које реализујемо помоћу међународних организација, а надамо се да ћемо након ових избора почети добијати средства и од Владе РС”, рекао је Јовић и подсјетио да у Колацији КОЛОСИ егзистира 13 удружења која су као једна велика и сложна породица.

​Семберија инфо - О.Стјепановић