СЕМБЕРКА ЈАЊА: АКЦИЈА КУПУЈМО ДОМАЋЕ ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРКА ЈАЊА: АКЦИЈА КУПУЈМО ДОМАЋЕ ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ


Погон фабрике „Семберка“ у Јањи, посјетили су градоначелник Мићо Мићић, предсједник подручне коморе Бијељина Анто Гајић и потпредсједник Привредне коморе РС Михајло Видић, гдје су са власником Компаније „Бинго“ и руководиоцем „Семберке“ Златаном Пејићем, обишли прерађивачки погон. Циљ посјете био је упознавање са резултатима пословања и изазовима са којима се ово предузеће сусреће, али и да се сагледају резултати акције „Купујмо домаће“.

-Помоћ надлежних инситуција у обезбијеђивању средстава пољопривредним произвођачима за куповину сјеменског кромпира, није изостала, а Град Биејљина је учествовао са више од 16.000 КМ“, рекао је градоначелник Мићо Мићић и додао да је ово подршка и акцији „Купујмо домаће“.

-Настављамо да на овакав начин помажемо нашим пољопривредницима, а то је сигурност како за произвођаче, тако и за прерађиваче и оне који пласирају робу. Наши произвођачи имају сигуран пласман сировина у фабрику „Семберка“ која прерађује сировине, а већински власник фабрике је компанија „Бинго“ која има свој трговински ланац у цијелој БиХ“, истакао је Мићић. Руководилац фабрике „Семберка“ Златан Пејић рекао је да имају амбициозне планове и да су уговорили производњу кромпира на 82 хектара.

-Очекујемо да ћемо прерадити око 3.000 тона кромпира, 2.000 тона паштрнака и 1.000 тона мркве. Комплетне количине кромпира обезбиједили смо на подручју Семберије и Јање, имамо одлиичну сарадњу са задругом „Агро-фармер“ која има своје кооперанте“, рекао је Пејић и додао да је кампања вађења кромпира почела 12. августа,  да је већ у фабрику запримљено око 600 тона, а прерадили су око 500 тона. Предсједник подручне коморе Бијељина Анто Гајић је нагласио да су представници коморе од појаве пандемије, у сталном контакту са привредницима, са циљем што бољег превазилажења роблема које је изазвала пандемија.

-Задовољство нам је што фабрика „Семберка“ ради на задовољство свих, а истовремено нам је псебно драго што се за све ово вријеме није догодило ни да неко од запослених буде инфициран вирусом корона“, рекао је Гајић и нагласио да настављају да прате рад предузећа са циљем да им помогну у оквиру надлежности.

Семберија инфо