УГЉЕВИК: ЗА НАБАВКУ УЏБЕНИКА ПО 100 КМ ЗА 130 ДЈЕЦЕ БОРАЧКИХ КАТЕГОРИЈА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЗА НАБАВКУ УЏБЕНИКА ПО 100 КМ ЗА 130 ДЈЕЦЕ БОРАЧКИХ КАТЕГОРИЈА


Борачка организација Угљевик обезбиједила је од средстава која добија из буџета општине по 100 КМ за 130 дјеце из борачких категорија као помоћ за куповину уџбеника.
 
Новчана помоћ уручена је дјеци школског узраста из породица ратних војних инвалида од прве до шесте категорије, незапослених демобилисаних бораца прве и друге категорије и вишечланих породица из борачке популације.
 
Начелник општине Василије Перић и предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић су у Центру за културу "Филип Вишњић" у Угљевику присутним ученицима пожељели срећан и успјешан почетак школске године и додијелили им новчану помоћ.
 
Перић је у изјави новинарима најавио наставак оваквих и сличних активности.
 
Маринковић је рекао да на нивоу године из буџета општине Угљевик ова организација добије 160.000 КМ и да је из тих средстава данас издвојена новчана помоћ дјеци.
 
"Низ сличних акција радимо у току године, а посебно када је ријеч о незапосленим демобилисаним борцима који су данас најугроженија категорија", додао је Маринковић.
 
Ученица четвртог разреда Гимназије Анастасија Петровић, кћерка ратног војног инвалида, рекла је да ће новчану подршку искористити за набавку прибора на нову школску годину и захвалила општини Угљевик и општинској Борачкој организацији.