ОПШТИНА УГЉЕВИК ЗА ГРАДЊУ ШКОЛСКОГ ОБЈЕКТА ИЗДВАЈА 272.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ЗА ГРАДЊУ ШКОЛСКОГ ОБЈЕКТА ИЗДВАЈА 272.000 КМ


У општини Угљевик данас је потписан уговор о изградњи школског објекта у мјесној заједници Угљевик Село, која ће са 272.000 КМ бити финансирана из локалног буџета.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао да ће у току ове и наредне године бити издвојено 500.000 КМ за реконструкцију и изградњу школских објеката на подручју општине.
 
"Већ од наредне школске године ученици из Угљевик Села имаће најбоље услове за наставу. У току ове године издвојили смо значајан дио новчаних средстава за реконструкцију школског објекта у Тутњевцу, као и реконструкцију спортске сале у Основној школи у Доњој Трнови", изјавио је Перић новинарима.
 
Сретен Лукић, директор Основне школе "Алекса Шантић" којој припада школски објекат у Угљевик Селу, захвалио је општини Угљевик за подршку и рекао да ову школу у наступајућој школској 2020/2021. години похађа 665 ученика.
 
"Прије четири године клизиште у Угљевик Селу нам је урушило школски објекат и од тада смо се преселили у просторије Мјесне заједнице. Када се изгради нови школски објекат, онда ћемо ученике из мјесне заједнице Стари Угљевик преселити у тај објекат, имаћемо одличне услове за рад ученика до петог разреда", рекао је Лукић.
 
Данијела Гајић, представник фирме "Интер градња" која ће градити школски објекат, навела је да је рок извођења радова јун наредне године, те да ће градња бити готова у предвиђеном року и уговореном квалитету.