ВОЗИ ОПРЕЗНО И ПУТУЈ БЕЗБЈЕДНО :: Semberija INFO ::

 

ВОЗИ ОПРЕЗНО И ПУТУЈ БЕЗБЈЕДНО


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 12. до 17. августа проведена је појачана контрола саобраћаја са акцентом на контролу ,,односа возач-пјешак'', контролу возача двоточкаша, трактора и радних машина, контролу возача под дејством алкохола, опијата  и психоативних лијекова у организуму.
 
Током акције контролисано је укупно 557 учесника у саобраћају, док је због почињених прекршаја по тематици акције санкционисано укупно 133 учесника. По основу осталих прекршаја санкционисан је 231 возач, током наведене акције евидентирано је укупно 364 прекршаја.
 
Због почињених прекршаја санкционисано је 27 возача трактора, 11 возача двоточкаша, 19 пјешака, 26 возача због вожње у алкохолисаном стању, четири лица која  су одбила да се подвргну тесту на опијате, као и 46 возача путничких аутомобила који су кршили прописе према пјешацима.
 
 У сарадњи  са Министарством унутрашњих послова наша Управа  проводи камапњу ,,Вози опрезно – путуј безбједно'', чији је циљ да сви учесници у саобраћају, одговорним понашањем, допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја'', потврђено је из бијељинске полиције.