LOPARE: ПОМОЋ БОЖИЋИМА ИЗ ЈАБЛАНИЦЕ ЗА ДОГРАДЊУ КУЋЕ :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: ПОМОЋ БОЖИЋИМА ИЗ ЈАБЛАНИЦЕ ЗА ДОГРАДЊУ КУЋЕ


Четворочлана породица Цвијетина Божића из Јабланице код Лопара живи у тешким условима, а њихова приземна кућа је покривена привременим кровним покривачем који прокишњава.

На иницијативу Миленка Гашића и Стојана Стевановића, чланова Удружења Мајевичана у Швајцарској,  спроведена je акција прикупљања средстава за доградњу и покривање куће овој породици.

"Скупили смо 2.000 швајцарских франака и 150 КМ за нашег пријатеља“,  рекао је новинарима
Миленко Гашић из Јабланице, који ради у Швајцарској.

Он је додао да помоћ коју су он, Стојан Стевановић  и остали чланови Удружења Мајевичана прикупили треба да омогући бољи и квалитетнији живот породици Божић.

„Општина Лопаре  је подржала ову акцију и помоћи ће да се изгради поткровље  и  нови кровни покривач како би се створили нормални услови за живот ове породице.Потребно је око 7.000 КМ за неопходни материјал “, истакао је  истакао је Радо Савић, начелник општине.

Цвијетин Божић, који је борац прве категорије,  је изразио захвалност хуманим људима  који су помогли ову акцију и настави.

"Захваљујем Миленку Гашићу и Стојану Стевановићу, који су покренули акцију скупљања средстава за дограђивање и покривање моје куће, а посебно се захваљујем начелнику Ради Савићу и општини који ће помоћи да акција успије", нагласио је Гашић.

Општина Лопаре