БРЧАНСКА УЛИЦА ПРЕДАТА ГРАЂАНИМА НА УПОТРЕБУ :: Semberija INFO ::

 

БРЧАНСКА УЛИЦА ПРЕДАТА ГРАЂАНИМА НА УПОТРЕБУ


Брчанска улица у насељу Ковиљуше, предата је на употребу житељима овог дијела насеља, познатом под називом блокови Душана Радовића. Улицу су на употребу предали градоначелник Мићо Мићић и одборник др Томо Ковачевић.

-Ово је лијеп дан, како за породице који живе у овом дијелу града, тако и за Градску управу, јер је асфалтирано преко 500 метара пута, нашим грађанима који су прве куће у Брчанској улици почели градити 2006. године.

Овдје су своје домове подигле већином породице које су избјегле током протеклог рата из сарајевске регије, али и из Крајине, Бугојна и других дијелова БиХ. У појекту асфалтирања, чија је инвестиција нешто више од 50. 000 КМ, учествовало је Министарство за људска права и избјеглице БиХ, гдје је замјеник био Предраг Јовић, који је успио да обезбиједи средства у износу од 30 одсто, а Град Бијељина 70 одсто средстава”, рекао је Мићић. Он је нагласио да је ово један у низу позитивних примјера рада, а који су резултат договора и споразума.

-Опредијељени смо да наш град заиста буде град будућности и да сви путеви у Семберији буду сигурни путеви у будућност. У наредном периоду планирамо реализовати идеју да се У Ковиљушама изграде обданиште и мања спортска дворана за школу, како би ово насеље имало све потребне садржаје који су на добробит грађана”, рекао је Мићић. Одборник др Томо Ковачевић изазио је посебно задовољство што се реализују иницијативе и идеје спроводе у дјело, када је у питању инфраструктурно унапређење у овом насељу.

-Жеља и циљ су нам да са Ковиљуша “истјерамо прашину”, односно, да све сокаке и улице асфалтирамо. Сложним радом то ћемо и учинити, а можемо и хоћемо још много доброг учинити за напредак, не само грађана Ковиљуша, него за све наше грађане у Семберији”, рекао је др Ковачевић.

Семберија инфо