Покрет за Бијељину: Потписан споразум о сарадњи са Српском лигом из Србије :: Semberija INFO ::

 

Покрет за Бијељину: Потписан споразум о сарадњи са Српском лигом из Србије


Предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић потписао је данас Споразум о сарадњи са Александром Ђурђевим, предсједником Српске лиге, парламентарне политичке странке из Србије.

„Ми, из Покрета за Бијељину, желимо да остварујемо добре везе и сарадњу са Србијом коју доживљавамо као своју матицу. Заједно са Српском лигом желимо да радимо на јачању тих пријатељских веза и да унаприједимо сарадњу у наредном периоду“, изјавио је Миленко Митровић након потписивања овог споразума, захваливши се руководству Србије, на челу са Александром Вучићем, на свему ономе што чини за Републику Српску и Бијељину.



„То је за нас путоказ за будућност, како и ми треба да цијенимо ту помоћ, да памтимо и да узвраћамо на најбољи могући начин. Убијеђен сам да ће наша сарадња са Српском лигом бити дуготрајна и да ћемо у будућности сарађивати, јер су наши политички програми слични“, истакао је Миленко Митровић.

 Александар Ђурђев, предсједник Српске лиге и посланик у Скупштини Аутономне покрајине Војводине, изјавио је да је Српска лига млада политичка партија, те да је након протеклих парламентарних избора у Србији постала и парламентарна странка на регионалном нивоу у Војводини.

„Наше политичке странке, и Покрет за Бијељину и Српска лига су конзервативне политичке странке. Залажемо се за очување традиционалних вриједности и за афирмацију свега онога што је добро у српском народу, без обзира да ли живи у Србији или у Републици Српској. Овом приликом позивамо становнике Бијељине да на наредним локалним изборима гласају за Покрет за Бијељину, јер је ријеч о младим људима који имају углед у овом граду и шире. Бијељина заслужује пуно више и не би требало да буде у сјенци Бањалуке. Бијељина је већ израсла у велики регионални центар и заслужује пуно више у смислу будућег развоја“, истакао је Александар Ђурђев.

Семберске новине