ГРАДСКИ ШТАБ ДОЗВОЛИО МУЗИКУ УЖИВО :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКИ ШТАБ ДОЗВОЛИО МУЗИКУ УЖИВО


Градски штаб за ванредне ситуације Града Бијељина одлучио је на данашњем састанку да све мјере заштите од вируса корона на локалном нивоу усагласи са мјерама Републичког штаба, односно да укине све рестриктивније мјере које је донио у претходном периоду, што значи да ће музичким радницима бити дозвољен наступ у угоститељским објектима.
 
На основу овога, Бијељина више није једина локална заједница у Републици Српској у којој је забрањено извођење музике уживо, а са овом одлуком нису се сагласили представници бијељинске Болнице и Дома здравља.
 
Директор Болнице „Свети Врачеви“ Златко Максимовић навео је да се у ковид-болници налази 26 пацијената, од који је четворо са тешком клиничком сликом, али и да један од пацијената више није на респиратору.
 
Један пацијент је у међувремену успјешно скинут са респиратора и сада су на овај вид кисеоничке потпоре прикључена три лица. Данас смо забиљежили три нова случаја заразе вирусом корона, а општа епидемиолошка ситуација је нешто стабилнија у односу на период прије петнаестак дана – поручио је Максимовић.
 
Директор Дома здравља Данијела Ђукин нагласила је да је у Бијељини вирусом корона тренутно заражено укупно 99 пацијената.
 
Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе налази се 265 лица, а од почетка пандемије забиљежили смо укупно 373 особе позитивне на ковид-19 – додала је Ђукин.
 
Градски штаб за ванредне ситуације апеловао је да грађани поштују мјере заштите –физичку удаљеност, да носе маске и што чешће перу руке, те да схвате да ће вирус бити присутан у заједници онолико дуго колико му сами дозволимо.