ВЛАДАН ЧАЛИЈА КОНАЧНО СЕ ПОПЕО НА ДАСКЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДАН ЧАЛИЈА КОНАЧНО СЕ ПОПЕО НА ДАСКЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ


Бијељинац Владан Чалија, талентовани младић који је неколико пута полагао пријемни испит на Позоришној академији, коначно је успио да се упише на Факултет драмских уметности у Београду. Каже, падао је на пријемним, али није одустајао, јер је глума његов изазов и животно опредјељење.

Бројни познати глумци падали су три пута на пријемном, попут Николе Које, па што не бих и ја“, каже овај младић. 

Уз припреме за пријемне испите за глуму  Чалија се трудио да ради још по нешто. Бави се израдом аранжмана од сувог цвијећа и сакупљањем биљака у природи које суши, а по потреби и фарба како би имао неопходни материјал за аранжмане и икебане. До сада је израдио десетине хиљада икебана. Бави се и писањем, а његова књига - првенац  „У свијету чуда“, у којој објавио личне дневничке записе „будућег извочађа глумачких радова“, посвећена је Ружици Сокић, Чалијиној најдражој глумици.

Поносан сам на свој првенац. Захваљујем се на помоћи професору др Ненаду Лалићу, који ми је помогао да моја прва књига угледа свјетлост дана’’, рекао је Чалија.

Иако није лично упознао Ружицу Сокић, Владан је пријатељ са супругом Ружице Сокић, Микијем, који га је подржавао да упише глуму и ,,повезао’’ са неким од еминентних професора који су Владану помагали око припрема за пријемни испит. Чалија је исказивао таленат за глуму и у школи. Глумио је у школским представама, па и у неким у Бијељини. Након завршетка средње школе у Бијељини похађао је глумачку школу „Дадов“ у Београду, у класи покојног Милорада Мандића Манде, а потом и код чувеног Небојше Глоговца, који је, такође преминуо, али ће за овог младића заувијек остати један од најбољих глумаца које је Србија икада имала. Владан каже да је имао прилику да упозна бројне познате глумце, а тако су се изродила пријатељства и дружења са Лулом, супругом Бате Живојиновића, најстаријом српском глумицом Бранком Веселиновић, Даром Чаленић, Владом Петрићем, Вецом Веселиновић...

Многи од познатих из свијета глуме помагали су му да се повеже са еминентним професорима да би се припремио за пријемни. Очито је да су сви они препознали ту неодољиву младићеву жељу за ,,даскама које живот значе’’ и да су га бодрили да оствари свој сан, у чему је, напокон, и успио. Вјерујемо да ће успјети и да буде добар глумац.

Семберија инфо