УГОСТИТЕЉИ И ВЛАСНИЦИ СВАДБЕНИХ САЛОНА У ДЕБЕЛОМ МИНУСУ :: Semberija INFO ::

 

УГОСТИТЕЉИ И ВЛАСНИЦИ СВАДБЕНИХ САЛОНА У ДЕБЕЛОМ МИНУСУ


Бијељински угоститељи, власници ресторана, мотела, али и власници свадбених салона и сластичари налазе се у великим пословним проблемима.

Пандемија вируса корона преполовила је обим пословања у већини предузећа из ове бранше. Радиша Благојевић, власник ресторана ,,Има дана” у центру Бијељине, коме је хотелијерство породична традиција, каже да су потенцијални гости уплашени вијестима о корони које им се свакодневно сервирају посредством медија.

Људи нигдје не излазе. Када све личне потребе измире, онда ће доћи у ресторан на вечеру. Мало је таквих. Платежна моћ људи је ослабила. Дијаспора ове године неће доћи на одмор. Наши стални гости, професори неких факултета који нису из Бијељине,  сада студентима предају он – лајн. Све се мијења’’, каже Благојевић.

Бранко Деспотовић, власник великог свадбеног салона ,,Гранд” каже да су све свадбе, вјенчања, рођендани, крштења, прославе фирми у овом салону отказани за ову годину.

Неке термине смо помјерали за јесен, али смо сада и то отказали. Неке смо, опет, догађаје помјерили за прољеће. Корона је изазвала велики удар на угоститељску браншу. Много је радника који су остали без посла”, каже Деспотовић.

У предузећу ,,Конто пром”, које има Пословну јединицу за производњу торти и колача ,,Моцарт”, кажу да је производња смањена за 50 одсто.

Ана Николић, замјеник директора, каже да је без посла остало седам радника који су се у јануару припремали за пробни рад, јер се рачунало да ће од априла ове године наступити повећање обима посла.

Догодило се супротно од наших очекивања. Имамо пуно мање поруџби, јер нема великих догађаја са већим бројем гостију”, каже Ана Николић.

Семберија инфо