ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОДРЖАЛА ОДЛАЗАК МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА НА ЕДУКАЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОДРЖАЛА ОДЛАЗАК МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА НА ЕДУКАЦИЈУ


Начелник општине Угљевик Василије Перић испратио је јутрос 24 млада фудбалера Школе "Рудар“ који ће учествовати на седмодневном кампу на Тјентишту, за шта је из буџета ове општине издвојено 3.500 КМ.

Перић је подсјетио да је општина Угљевик, осим одласка младих фудбалера, суфинансирала са 50 одсто одлазак у камп младих кошаркаша, као и у Никола Тесла центар /НТЦ/ камп који је одржан на планини Гучево.

"На овај начин стимулишемо дјецу да се баве спортским активностима и да здраво одрастају, а посебно у ово вријеме када су изложени разним пошастима", рекао је Перић новинарима.

Перић је најавио да ће општина Угљевик и у наредном периоду стимулисати и подржати овакве и сличне активности које доприносе развоју најмлађих.



Тренер у Школи фудбала "Рудар“ Предраг Марић поклонио је мајицу са логом овог клуба Перићу у знак захвалности јер их подржава у њиховом раду.

"Учесници кампа су дјеца рођена од 2006. до 2012. године, и ово је други пут да учествујемо на овом фудбалском кампу који има вишеструку улогу јер нека дјеца су по први пут одвојена од кућа седам дана и свакако ће им то искуство, осим фудбалског, користити и у одрастању", рекао је Марић.

Општина Угљевик