САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИЋИЋА СА ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БИХ МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИЋИЋА СА ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БИХ МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ


Са чланом Предсједништва БиХ и предсједником СНСД-а Милорадом Додиком разговарали смо о седамнаест изузетно важних тема и о бројним пројектима које ћемо заједнички реализовати у наредном периоду, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић након поподневног састанка са чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Бијељини.

„Наш споразум од прије неколико мјесеци даје праве ефекте и сигуран сам да ће грађани бити задовољни након реализације бројних договорених пројеката. На првом мјесту је изградња ауто – пута Београд – Бијељина – Бањалука.

Тај пројекат се реализује пуним капацитетом и свих 637 парцела које треба експроприсати и 437 уговора које треба реализовати у фази су рјешавања. Већ су 103 уговора и завршена. Завршени су и имовинско – правни односи на ријеци Сави, на локацији новог моста који ће се градити. Власници имања, њих више од 96 посто, прихватило је понуђену цијену од пет КМ по метру квадратном земљишта. Изградња ауто – пута ће врло брзо и почети“, истакао је градоначелник Мићић.

Он је том приликом нагласио и значај изградње система заштите од поплава, изградње дринског насипа и других објеката на подручју Јање и на ушћу ријеке Јање у Дрину.

„Значајан заједнички пројекат је изградња нове аутобуске станице, пројекат наводњавања пољопривредних површина у Семберији, изградња нове спортске дворане, чију изградњу ће помоћи и Влада РС. Очекујемо помоћ Владе РС и око враћања кредита за канализацију, тако да од септембра можемо ићи на смањење цијене воде за више од 20 одсто, истакао је градоначелник Мићић, нагласивши значај нове индустријске зоне у Бијељини, изградје Центра за спашавање од елементарних непогода, завршетак пројекта гасификације, нове јавне гараже, обнове Соколског дома и изградње новог студентског дома у Бијељини за смјештај студената.
 

Изразивши задовољство оним што је договорено на састанку у Бијељини, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик осврнуо се и на актуелну епидемиолошку ситуацију у РС, нагласивши значај поштовања прописаних мера од стране свих грађана.

„Циљ је да спријечимо даљу ескалацију епидемије. Нећемо уводити нове мјере и покушаћемо апелима да обезбиједимо поштовање донесених мјера. Аутопут је  од стратешког интереса за Републику Српску, јер ће повезивати Бијељину и Бањалуку са Београдом. Захвални смо Србији што ће исфинансирати изградњу новог моста. Србија ће помоћи изградњу аутопута од новог моста до петље у Бијељини. Експропријација тече својим током. Они којима ће бити експроприсано земљиште биће адекватно обештећени. Експропријацију земљишта за дрински насип ћемо наставити да рјешавамо. Влада РС ће помоћи изградњу нове спортске дворане у Бијељини са пет милиона КМ, а помоћи ћемо и око завршетка пројекта гасификације и опремања нових радионица за Техничку школу. Подржавамо све пројекте које Бијељина у овом тренутку реализује. Већ у септембру ћемо промовисати завршетак радова на реконструкцији канала Дашница. Значајно је и то што је пацификована политичка атмосфера у Бијељини и што су створени далеко бољи услови за сарадњу него што је то било раније, све за добробит свих грађана овог града.

Бијељина је по свему други град у Републици Српској и заслужује дужну пажњу. Када све ове пројекте реализујемо и завршимо, град ће бити препорођен и добиће потпуно нови изглед“, истакао је Милорад Додик нагласивши да је примарна изградња ауто – пута, спајање дионица од Добоја ка Брчком и Бијељином.

Додик је изјавио да је пандемија вируса корона нанијела огромне штете и губитке Републици Српској, те да ће за брзу фазу опоравка привреде бити неопходан заједнички рад на свим пољима.

Семберија инфо