Кренуо туристички возић у Бању Дворови :: Semberija INFO ::

 

Кренуо туристички возић у Бању Дворови


Туристички возић, на задовољство бројних грађана Бијељине, кренуо је 30. јула, на пробну вожњу до одредишта, базена Бање Дворови. Туристички возић је кренуо са полазне тачке, Улица жртава фашистичког терора, поред Градског парка, а према најави градоначелника Миће Мићића, превоз ће бити бесплатан током цијеле овогодишње туристичке сезоне.



- Жеља нам је да помогнемо нашим грађанима, а свакако и туристичким привредним субјектима. Возило је сада власништво Бање Дворови, која ће га користити и одржавати, а настојаћемо да се обезбиједи још један вагон са 18 мјеста, јер тренутни капацитет је 36 особа“, рекао је Мићић.

Директор ЈУ „Бања Дворови“ Милорад Зекић, изразио је задовољство што је туристички возић у функцији, али је нагласио да је реализациојом идеје о куповини туристичког возича, град, односно грађани, добили и уређене пјешачко-бициклистичке стазе.

- Туристички возић свакако је допринос туристичкој понуди нашег града, а посебно ме радује што ће наши грађани, посебно они најмлађи, уживати у вожњи до базена Бање Дворови. Подсјећам да базени почињу са радом у 10 часова, а возић ће саобраћати сваког дана у 9, 30 часова, са полазне тачке из Улице жртава фашистичког терора (Градски парк), кроз центар града, потом уређеним и прилагођеним стазама поред манастира Свете Петке на Пет језера, па све до одредишта, Бање Дворови, одакле ће се, с обзиром да базени раде до 19 часова,  у град враћати у 19 х 15 минута. Од понедељка ћемо прецизирати све термине и благовремено ћемо обавијестити грађане о реду вожње“, рекао је Зекић.

Семберија инфо