СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


На сједници Скупштине града Бијељина, данас, 29. јула, усвојен је годишњи план и извјештај о спровођењу Стратегије развоја, Урбанистички план града, за који је сагласност дало Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, информације о реализацији прољећне сјетве, стању незапослености на подручју Бијељине и стању права корисника борачко-инвалидске заштите. Пред одборницима се нашла и информација о упису ученика у 2020/2021 године, гдје је констатовано да се наставља негативни тренд смањења броја првачића, тако да је у школску 2020/2021, уписано само 848 првачића. Поређењем уназад неколико година, број се константно смањује, тако да је 2016/2017. уписано 1.007 првачића, већ 2017/2018. број је мањи и износи 977 уписаних првачића, још мањи је 2018/2019. кад је уписано њих  931, а 2020/2021, само њих 848. Одборници су разматрали и извјештаје о раду и активностима невладиних организација у Бијељини, као и о стању спортских објекта, спорта и физичке културе и школског спорта на подручју града, а анализирали су и рад јавних установа и предузећа, "Музеј Семберије", ЈИП "СиМ", Градског позоришта "Семберија", Градске топлане, Дома здравља и предузећа "Водовод и канализација".Градоначелник Мићо Мићић рекао је да једна од најбитнијих одлука усвајање урбанистичког плана града и Јања.

-Важна је и одлука да помогнемо предузећу „Водовод“ са 410. 000 КМ, како би исплатили рату кредита, а што ће допринијети да у наредних мјесец до два смањимо цијену воде за 20 до 30 одсто. Такође, одлука о комуналним таксама је важна јер три мјесеца људи нису радили и одлучили смо да се не врши наплата, а ми ћемо наћи начин како то премостити да буде у складу са законом“, рекао је Мићић. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић је рекао да је 38. сједница протекла у конструктивној и радној атмосфери.

-Донијели смо веома важне одлуке које су у интересу како грађана, тако и функционисању привредних субјеката. Извршене су и одређене смјене и именовања, а ријеч је о квалитентим кадровима који су именовани на нове функције у Градској управи и предузећима“, рекао је Ђурђевић. На сједници су извршене смјене и именовања, те је Жељко Гребић из СНСД именован умјесто Дејана Савића из ПДП за начелника Одјељења за привреду, Стеван Трифковић из СНСД умјесто Младена Савића из СДС Семберија Мићо Мићић за начелника Одјељења за пољопривреду, Драган Станимировић из СНСД, биће именован умјесто Миладина Ракића из СДС за начелника Одјељења за урбанизам и просторно уређење, Младен Савић  из СДС Семберија Мићо Мићић, на упражњено мјесто начелника Одјељења за финансије, Мићо Тодоровић из СП, умјесто Раце Марјановића из ПДП за начелника Одјељења за Борачко инвалидску заштиту, Данијела Ђукин из СНСД, умјесто Душка Миловановића из ДЕМОС за в.д. директора Дома здравља, Раденко Тешић из Социјалистичке партије Српске, умјесто Радосава Ђокића из ПДП за в.д. директора Туристичке организације Града Бијељина и Тања Којић из Уједињене Српске, умјесто Душанке Гаврић из СДС Семберија Мићо Мићић на мјесто в.д. директора Семберских новина.

Semberija info