У НТЦ КАМПУ НА ГУЧЕВУ 28 МАЛИШАНА ИЗ УГЉЕВИКА УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

У НТЦ КАМПУ НА ГУЧЕВУ 28 МАЛИШАНА ИЗ УГЉЕВИКА УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ


Дјеца из Угљевика, њих 28 узраста од шест до 13 година, наредних седам дана учествоваће у кампу Николе Тесле центра /НТЦ/ на планини Гучево у Србији.

Начелник општине Угљевик Василије Перић, који је организовао пријем за учеснике кампа, рекао је да општина суфинансира њихов одлазак на Гучево са 6.000 КМ.



"Срећни смо јер ове године имамо дупло више пријављених малишана за одлазак на камп гдје се дјеца, уз помоћ најстручнијих наставника, едукују на посебан начин", рекао је Перић новинарима.

Он је додао да је жеља и потреба ове локалне заједнице да настави и у наредном периоду овакав систем учења како би дјеца стекла одређена знања и вјештине.

НТЦ асистент Младен Стевановић рекао је да НТЦ тим сваке године организује љетње кампове у природи за дјецу, те да су аутори тог програма доктор Ранко Рајовић и Урош Петровић.

Он је навео да камп на Гучеву омогућава дјеци да упознају свијет око себе, унаприједе међусобну комуникацију, јачају физичке вјештине, истраживачки дух, усвајају знање о природи и сналажење у њој.

"Све се то постиже кроз активности и НТЦ радионице, моторичке полигоне, физичке активности, учење о флори и фауни, посјете сеоском домаћинству, причање загонетних прича уз логорску ватру, као и ликовним, драмским, музичким радионицама", рекао је Стевановић и захвалио општини Угљевик за подршку и издвојена средства.

Прошлогодишњи учесник НТЦ кампа седмогодишња Милица Станковић рекла је да је прошле године било лијепо, да се учило уз игру, као и да је боље упознала природу, па је одлучила да и ове године да буде учесник у едукацији.

Општина Угљевик