Дворови: Мурал доктору Лази :: Semberija INFO ::

 

Дворови: Мурал доктору Лази


На задњем зиду секторске амбуланте у Дворовима осликан је мурал чувеном нишком хирургу доктору Миодрагу Лазићу, омиљеном доктору Лази, који је преминуо од корона вируса. Смрт га је покосила на мјесту директора Ургентног центра КЦ Ниш. Доктор Лаза је као добровољац, током ратних дешавања у БиХ, дошао је да помогне свом народу.

- Понос ми није дозвољавао да се склоним'', рекао је својевремено др Лазић.



- Био је човек који је часно, храбро и поносно, раме уз раме, на првим линијама фронта, стајао крај српске војске, у свим ратовима који су задесили нашу земљу и наш народ. Човек, лекар, војничина... који је спасао више од хиљаду живота на бојишту, оперишући и по три војника истовремено, радећи у ратној болници, на пољу и по 36 сати без престанка...", наведено је на сајту КЦ Ниш.

Како кажу, био је човек који је голим рукама, стискајући га, оживео срце ратника у источном Сарајеву, и да то срце и данас куца, да је са својим, српским народом, безброј пута победио.

- Др Миодраг Лазић, наш др Лаза и пред овог, невидљивог непријатеља, са којим се здравствени радници у Нишу, Србији, широм света, увелико боре, иако га је само два месеца делило од одласка у пензију, стао је поново храбро уз своје колеге, без обзира што је знао да је, због свог здравственог стања и сам угрожен", наводи се у поруци.

Поново Лаза био ,,на првој линији", до самог краја...до тренутка, док није сазнао да је и сам оболио од вируса. Да је хиљаду битака добио, али да ову посљедњу, његово срце није издржало.

Да се што дуже сјећамо др Лазе и у Дворовима је урађен мурал овог великог човјека.

​Семберија инфо