БИЈЕЉИНСКИ СПОРТИСТИ ОСТВАРУЈУ ЗНАЧАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ СПОРТИСТИ ОСТВАРУЈУ ЗНАЧАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ


Међу 27 тачака, које ће се 29. јула наћи на дневном реду 38. сједнице Скупштине града, налазе се и Информације о стању спортских објеката, спорта и физичке културе  и школског спорта на подручју града Бијељине.

Информација је рађена на основу Програма рада Скупштине града Бијељина за 2020. годину с циљем да се сагледа свеукупно стање спортских објеката, спорта и физичке културе и школског спорта на подручју града Бијељине.

Највећи спортски објекат у Бијељини је Градски стадион којим управља јавно предузеће ,,Дирекција за изградњу и развој града“. Дирекција је, појединачним уговорима, Градски стадион дала на кориштење бројним спортским клубовима, а Фудбалски клуб ,,Радник“ највећи је корисник овог објекта.

На овој локацији налазе се и четири тениска терена која користи Тениски клуб ,,Ас“, те градска стрељана којом управља Стрељачки клуб ,,Пантери“, а користе га и чланови Стрељачког клуба  ,,РВИ Орао“.

Сљедећи већи спортски објекат у Бијељини је Спортска дворана  у Рачанској улици која је једини затворени спортски објекат који задовољава услове  за одигравање рукометних утакмица. Ову дворану за потребе одржавања часова физичке културе користе три средње школе. Ову дворану користе рукометни клуб ,,Бијељина“, Женски рукометни клуб ,,Радник“, Школа рукомета, поједини кошаркашки клубови и повремено рекреативци.

Велики број фудбалских терена, око 60, налази се у сеоским срединама и на њима се одигравају утакмице у организацији фудбалског савеза.

Отворени базени који се налазе у склопу Бање Дворови су у добром стању и редовно се одржавају.
У склопу основних школа су спортске сале, многе од њих су реконструисане у посљедњих неколико година и у њима ученици имају оптималне услове за бављење спортом и одржавањем часова физичке културе. У току је изградња школских спортских сала у Патковачи и Великој Обарској које се финансирају из буџета Владе Србије и Владе републике Српске.

Стање спортских објеката и услови за бављење спортом и физичком културом и школским спортом у Бијељини је на задовољавајућем нивоу. На подручју града Бијељине постоји велики број спортских објеката који испуњавају услове за бављење спортом. Најбољи показатељ те тврдње је велики број значајних резултата који остварују бијељински спотристи на различитим такмичењима.  


Семберија инфо