ЗАХВАЛНОСТ БИЈЕЉИНЕ ВУЧИЋУ И ДОДИКУ :: Semberija INFO ::

 

ЗАХВАЛНОСТ БИЈЕЉИНЕ ВУЧИЋУ И ДОДИКУ


Већ су видни прави разлози зашто смо направили споразум и постигли јединство на свим нивоима власти, јединство највећег броја политичких субјеката у Републици Српској, али и добру сарадњу са Србијом. Посјета предсједника Србије Александра Вучића то на најбољи начин потврђује, а овом приликом изражавам захвалност и посебно задовољство информацијом да ће Србија у ауто-пут од Раче до Бијељине, уложити додатних 100 милиона евра“, рекао је градоначелник Мићо Мићић захваливши предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсјендиштва БиХ Милораду Додику. Мићић је подсјетио да се већ увелико реализује и изградња школске сале у Патковачи коју такође финансира Србија.

-Упркос сложеној епидемиолошкој ситуацији у Граду Бијељина,радимо пуним капацитетом и настојимо да започете и планиране пројекте реализујемо. Изградња аутобуске станице је актуелна, а и канал Дашница већ уљепшава наш град“, рекао је Мићић. Он је нагласио да су добили и сагласност за урбанистички план Града Бијељина који ће се наћи поред одборницима 29. јула, а на истој сједници ће се разговарати о помоћи предузећу „Водовод“.

-Желимо да помогнемо нашем предузећу у враћању кредита, како би се стекли услови за смањење цијене воде. Ово је такође дефинисано у споразуму који смо својевремено потписали, а све ово говори да смо на правом путу и да су све ово добре ствари за наставак развоја града и на добробит наших грађана. Истовремено, интензивно се ради на наводњавању у Батковићу и Црњелову, а град ће из буџета издвојити још 120. 000 КМ како би се у све секундарне и терцијалне канале довела вода“, појаснио је Мићић и додао да има још много пројеката на којима се интензивно ради.

-Пред нама је и слава Града, а ове године кум славе биће српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Сходно епидемиолошкој ситуацији, Пантелино ћемо скромно прославити, без масовног окупљања и манифестација“, рекао је Мићић. Он је такође најавио да ће од идуће седмице у функцији бити туристички возић, који ће, за сада, ићи од центра града до Бање Дворови, а Град ће ове године сносити и трошкове возача и горива.