УГЉЕВИК: ДОДИЈЕЉЕНО 10.800 КМ ПОДСТИЦАЈА ЗА НАБАВКУ САДНИЦА И МУЗНИХ ГРЛА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ДОДИЈЕЉЕНО 10.800 КМ ПОДСТИЦАЈА ЗА НАБАВКУ САДНИЦА И МУЗНИХ ГРЛА


Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је данас рјешења пољопривредним произвођачима о подстицају за набавку и формирање нових засада и набавку нових музних грла, у укупном износу од 10.800 КМ, те најавио помоћ општине у наредном периоду свим привредницима који су претрпјели штету усљед епидемије вируса корона.

Перић је нагласио да је за набавку нових засада додијељено 6.600 КМ, док је за музна грла општина дала 4.200 КМ.

"За подизање нових засада општина Угљевик је учествовала са 50 одсто средстава, а за музна грла са 30 одсто од укупне цијене", прецизирао је Перић, подсјетивши да се овај подстицај односи на протеклу годину.

Он је истакао да је у примјени правилник о остваривању подстицаја за развој пољопривреде, као и правилник из области привреде.

"Надам се да ћемо обезбиједити средства за подстицају и у овој години, упркос потешкоћама са вирусом корона", рекао је Перић.



Пољопривредник Стеван Вуковић из Забрђа рекао је да му подстицај од 1.600 КМ за садњу 270 стабала љешника значи, посебно јер је тек почео да се бави овим послом.

За садњу 273 ораха, на пет дунума земље Илија Томић из Малешеваца добио је подстицај од 500 КМ.

Захвалност руководству општине Угљевик изразио је Русмир Тупковић из Јањара који је добио подстицај за набавку музних грла.

"Уложио сам укупно 3.000 КМ, а општина Угљевик ми је додијелила 900 КМ или 30 одсто од укупно уложених средстава који ће ми сигурно много значити", навео је Тупковић.

Општина Угљевик