Одјељење за пољопривреду Града Бијељина: Додатних 500.000 КМ за подстицај пољопривреди :: Semberija INFO ::

 

Одјељење за пољопривреду Града Бијељина: Додатних 500.000 КМ за подстицај пољопривреди


Ребалансом буџета Града Бијељина обезбијеђено је додатних 500.000 конвертибилних марака за подстицај пољопривреди, са циљем умањења негативних посљедица изазваних пандемијом вируса корона, па ће пољопривредни произвођачи са подручја Семберије ове године моћи да остваре подстицаје у укупном износу од 1.600.000 КМ'', саопштено је из градског Одјељења за пољопривреду.
 
- Вирус корона, осим на здравље људи, негативно утиче на привреду. Огромну штету трпе семберски пољопривредници који су у прољеће, крајњим напорима, успјели да обраде њиве и почну производњу, али сада немају осигуран пласман. Редовни купци из окружења се не појављују због епидемије, а с друге стране, домаћи купци нису у могућности да купе све оно што је произведено у Семберији. Ребаланс буџета и додатних 500.000 КМ омогућиће нам исплату максималних износа подстицаја'', поручили су из овог Одјељења.
 
У саопштењу се истиче да ће кроз измјене програма подстицаја доћи до повећања износа средстава за одређене ставке, као што су сточарство и пластеничка производња.
 
- Неки пољопривредници су унапријед договорили откуп производа, али питање је да ли ће бити задовољни откупном цијеном. Надамо се да ћемо повећањем износа подстицаја успјети да им колико-толико умањимо финансијске губитке'', кажу у Одјељењу за пољопривреду.
 
Град Бијељина