ИЗДВОЈЕНА СРЕДСТВА ЗА КОШЕЊЕ АМБРОЗИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ИЗДВОЈЕНА СРЕДСТВА ЗА КОШЕЊЕ АМБРОЗИЈЕ


Foto: Ilustracija
Град Бијељина издвојиће ове године око 24.000 конвертибилних марака за кошење амброзије на јавним површинама, како у градском подручју, тако и на парцелама у оквиру сеоских мјесних заједница, саопштено је из Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине.
 
Планирано је да се кошење изврши на осам локација у граду и шест локација у сеоском подручју. Осим тога, биће издвојена средства за кошење амброзије на путевима и јавним површинама по потреби и посебном налогу наручиоца, као и средства за извршење рјешења пољопривредне и комуналне инспекције – наведено је у саопштењу.
 
Према ријечима пољопривредног инспектора Зорана Перића из Одјељења за инспекцијске послове Града Бијељина, власницима приватних пољопривредних парцела на којима је примијећена амброзија издаје се рјешење о уклањању овог корова у року од три дана.
 
Казна за неизвршење за физичка лица износи од 150 до 200 КМ, за правна лица од 1.000 до 2.000 КМ, док су одговорна лица у правном лицу за неуклањање амброзије дужна да плате између 200 и 300 КМ – појаснио је Перић.
 
За праћење извршења кошења амброзије на јавним површинама надлежно је градско Одјељење комуналне полиције, које може да изда казне у једнаком износу као и пољопривредни инспектор.
 
Надзор над кошењем амброзије у двориштима, баштама и на неизграђеном грађевинском земљишту на подручју Града Бијељина врши еколошки инспектор, а на земљишту које припада „Водама Српске“ водопривредни инспектор – навела је Јасна Алимујкић из бијељинске Комуналне полиције.
 
У плану је да кошење амброзије на подручју Семберије почне крајем мјесеца.