ДЕМОС БИЈЕЉИНА: Смјена директора Дома здравља - дио актуелних ПОЛИТИЧКИХ ПРОМЈЕНА :: Semberija INFO ::

 

ДЕМОС БИЈЕЉИНА: Смјена директора Дома здравља - дио актуелних ПОЛИТИЧКИХ ПРОМЈЕНА


Менаџмент Дома здравља Бијељина, на челу са прим. др Душком Миловановићем, показао је изузетну пожртвованост и одговорност у поступању током пандемије корона вируса.

Сви запослени у овој институцији придржавали су се препорука и мјера надлежних органа - републичког и градског штаба за ванредне ситуације, Института за јавно здравство и Министарства здравља Републике Српске.

Упркос тешким условима, посао је обављан максимално одговорно. Здравствени радници радили су у све три смјене, 24 часа дневно, како би у сваком моменту били на располагању грађанима и пружили квалитетну медицинску услугу.

Обезбијеђена је неопходна заштитна опрема али, имајући у виду да су запослени у Дому здравља  први на линији одбране и најизложенији, дошло је до заражавања корона вирусом. Важно је рећи да су и тада испоштоване све процедуре и заустављено је даље ширење вируса.

Све је урађено на високо професионалном нивоу, на шта и др Миловановић, и ми као странка која га је предложила на ту позицију, као и сви запослени у Дому здравља, могу само да буду поносни. Због тога ми ни на који начин не прихватамо одговорност прим. др Душка Миловановића за тренутно стање у овој здравственој установи.

С друге стране, ми прихватамо смјену др Миловановића као дио актуелних промјена на политичкој сцени Бијељине. У том смислу, јасно нам је да долази и до промјена у кадровским рјешењима, те да је дошло до прерасподјеле одговорности у институцијама које су у надлежности града, наводи се у саопштењу за јавност ГО ДЕМОС Бијељина.

​Инфо Бијељина