ПОНОСНИ СМО НА РАД У ПРОТЕКЛИХ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПОНОСНИ СМО НА РАД У ПРОТЕКЛИХ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ


Доласком др Милице Ловрић на функцију директора болнице „Свети врачеви“, имали смо осјећај да је стигла свијетла будућност за нас запослене и наше пацијенте. Њеним доласком враћено је достојанство и пацијенту и медицинском раднику. Долазили смо неоптерећени на посао и жељели смо да оправдамо указано повјерење.

Запрепаштени смо и затечени одлуком о смјени др Ловрић, рекао је хирург др Бојан Кењић.

Он је у име запослених исказао захвалност др Ловрић за све што је учинила за запослене у овој здравственој установи и за грађане Бијељине и регије.

Господине Додик, желимо да вјерујемо у Вашу искреност и добронамјерност. Зато Вас позивамо, дођите и видите. Ми немамо шта да сакријемо, а да ли то Ваши сарадници могу да кажу?“, поручио је др Кењић.

Захвалност медијима на извјештавању о раду у Болници, али и запосленим у Болници, упутила је и др Милица Ловрић.

Протеклих шест мјесеци сви ови дивни људи у показали су да бијељинска Болница има капацитет и да може бити респектабилна регионална болница на понос не само Републике Српске, већ и шире. Поносна сам на све оно што смо тимски урадили у протеклом периоду, подигли смо ниво услуга нашим грађанима и вратили смо достојанство здравственом раднику и повјерење пацијената“, рекла је др Ловрић. Она је нагласила да сматра да на тај период треба да буду поносни и они који су јој указали повјерење.

Појавила се потом, та „фамозна“ утакмица, која ми се спочитава, а са којом апсолтуно немам било шта.
 

Организована је ван радног времена, а ни једна законска мјера ни пропис нису прекршени. То је констатовао и предсједник комисије Института за јавно здравство РС која је била у контроли, али се тај извјештај потом у Министарству здравља креира и фризира, како би био алиби за смјену, а иза свега очигледно стоји виша политичка игра и намиривање, гдје сам ја жртвована ради нечијег вишег циља“, рекла је др Ловрић и додала да се нада да су „они који су то одлучили добро одмјерили и изабрали адекватну особу за мјесто директора Болнице“.

Подршку у име запослених пружила је начелница Службе за анестезију и реанимацију др Драгана Лејић Миловановић, истичући да здравствени радници нису ту ни да смјењују, ни да постављају директоре, јер то ради Влада РС и Министарство.

Ми то поштујемо, али желимо да кажемо да смо тимским радом, на челу са др Ловрић урадили велики посао у којем смо са еланом учествовали. Појавила се у међувремену и борба против вируса корона, против кога смо се борили и боримо се, као и свугдје у свијету. Ни једног момента нисмо устукнули у овој борби, ни једног момента рад установе није долазио у питање нити ће. Данас, док стојим испреед новинара, док се обраћамо јавности, наше колеге здарвствени радници се спремају за обављање оперативних захвата и постоператвна лијечења. Радимо и у карантину, дакле све функционише без проблема“, рекла је др Миловановић Лејић и додала да је др Ловрић дала прави курс овој здравстевној установи и да се нада да ће то чинити и новоименовани директор.

Да су затечени одлуком Владе РС о смјени др Ловрић, рекао је и помоћник директора за медицинска питања др Микајло Лазић који рекао да циљ обраћања јавности није да се неко омаловажава или руши, већ да се изнесу резултати који су импозантни, захваљујући тимском раду, али првенствено залагању др Ловрић.

Преузимањем дужности директора, 3. јануара 2020. године, др Ловрић је наслиједила губитак болнице од око 6, 3 милиона КМ из 2019. године, а кумулативни дуг из претходних година износио је око 35 милиона КМ. На рачуну је било око 11. 500 КМ. У протеклих шест мјесеци, установа је успјела да позитивно послује са 1, 2 милиона КМ, односно, приход је био око 11, 2 милиона КМ, а расходи око 10 милиона КМ. Такође, са даном 9. јул 2020. године, на рачуну болнице било је око 690. 000 КМ“, рекао је др Лазић и нагласио да се др Ловрић изузетно залагала за обезбјеђивање средстава за што бољи рад ове здравствене установе.
 

Поред залагања да будемо финансијски стабилни, упредо је рађено на подизање новиоа пружања медицинске услуге, у чему смо такође, на челу са др Ловрић успјели и обезбиједили и савремену медицинску опрему“, рекао је др Лазић.

На скупу испред болнице, било је око 150 запослених радника ове здравствене установе.

Семберија инфо