СПРЕЧАВАЊЕ СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ОБАВЉАЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ :: Semberija INFO ::

 

СПРЕЧАВАЊЕ СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ОБАВЉАЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ


 
Полицијска станица Бијељина 2, 12. јула, око један час иза поноћи, запримила је пријаву од патроле са терена, да су у Улици Живојина Мишића контролисали путнички аутомобил  ,,шаран '' којим је управљало лице Д.Ј. из Пелагићева. Алкотестирањем возача утврђено је, да је он имао 1,15 г/кг  алкохола у организму.
 
На мјесту сувозача налазило се лице Д.К., који је изашао из возила и почео да омета полицијске службенике у вршењу службене радње. Полицијски службеници су издали наређење лицу Д.К. да се врати у возило, али је он наставио да пружа отпор и вербално да вријеђа полицијске службенике, те је лишен слободе.
 
Приликом лишавања слободе, повреде у виду огреботина на рукама су задобили полицијски службеници, о чијем се степену повреда дежурни љекари нису изјаснили.
 
Алкотестирањем лица Д.К. утврђено је да имао 1,26 г/кг алкохола у организму .
 
О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилашта у Бијељини. У току је рад на документовању кривичног дјела ,,Спречавање службеног лица у обављању службене радње'', потврдила је Александра Марић, портпарол Полицијске управе Бијељина.