ЛОПАРЕ: ТРИДЕСЕТ ГОДИНА ПОДРШКЕ СДС-у НА МАЈЕВИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ТРИДЕСЕТ ГОДИНА ПОДРШКЕ СДС-у НА МАЈЕВИЦИ


На Mајевици, а посебно у општини Лопаре, СДС већ тридесет година побјеђује. Побједе су једнако снажне и убједљиве било да су у питању локални или општи избори за органе власти Републике Српске и БиХ. 
Мајевичани повјерење дају СДС-у због стабилне и реалне политике.
 
По ријечима начелника општине и предсједника ОО СДС Лопаре Раде Савића то повјерење ће трајати и даље јер су реализовани бројни пројекти од интереса за грађане:
 
"Асфалтирали смо 250 километара локалних путева, ангажовали се са привредницима на покретању скоро свих привредних субјеката који су некада постојали, остварили коректан и достојанствен однос са борцима, изградили куће за породице страдале у клизиштима, увели мјере популационе политике и посебно смо поносни на нашу дијаспору са којом имамо одличну сарадњу преточену у конкретне пројекте" - наводи Савић.


 
Након литургије и ломљења славског колача уречене су Повеље и захвалнице СДС-а.
 
"У овој порти цркве у Мачковцу је и основан СДС у Лопарама, када сам и лично присуствовао, данас тридесет година после тог догађаја смо на истом мјесту, срећан сам и испуњен емоцијама"- рекао је Цвјетко Митровић, један од добитника Повеље СДС-а.
 
Обиљежавање овог јубилеја и крсне славе СДС-а у Лопарама је проведено у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Општина Лопаре