ДВА КАФИЋА КАЖЊЕНА ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА ОГРАНИЧЕЊА РАДНОГ ВРЕМЕНА :: Semberija INFO ::

 

ДВА КАФИЋА КАЖЊЕНА ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА ОГРАНИЧЕЊА РАДНОГ ВРЕМЕНА


Епидемиолошку мјеру ограничења рада угоститељских објеката до 23 часа у Бијељини су током викенда прекршила два кафића и они су кажњени, потврдио је  начелник Комуналне полиције Ратомир Драганић.

-У суботу је исконтролисано 129 угоститељских објеката, два су прекорачила радно вријеме и они су кажњени, у недјељу су обављене 132 контроле и констатовано да су сви затворили на вријеме“, рекао је Драганић и подсјетио да су на снази мјере социјалне дистанце у угоститељским објектима од 1,5 метара између столова, највише три лица за столом, обавезно ношење заштитних маски у затвореном угоститељском објекту и радно вријеме до 23 часа. Казне су за угоститељски објекат у оквиру фирме су од 2.000 до 10.000 КМ, за овлаштено лице од 1.000 до 3.000 КМ, колико и за предузетнике, а за госте локала који не носе заштитне маске казне су од 100 до 300 КМ.

Комунална полиција контролише и поштовање мјере кућне изолације у вези са вирусом корона и Драганић каже да ту није било кршења и да су је испоштовала сва лица у Бијељини којима је изречена ова мјера. Према подацима од петка, 3. јула, мјера кућне изолације изречена је за 53 лица у Бијељини.

Semberija info