ПЕРИЋ: КОНСТАНТНО УЛАГАЊЕ У РАЗВОЈ РУРАЛНИХ СРЕДИНА :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: КОНСТАНТНО УЛАГАЊЕ У РАЗВОЈ РУРАЛНИХ СРЕДИНА


У угљевичкој мјесној заједници Мезграја-косе у току је изградња објекта за вјерске потребе на гробљу који општина финансира са 70.000 марака, као и реконструкција локалног пута, за шта је из буџета општине Угљевик издвојено 60.000 марака.
 
Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је данас радове у овом рубном дијелу општине и истакао да у овој години за реконструкцију и асфалтирање путева на цјелокупној територији ове локалне заједнице планирају укупно улагање веће од два милиона марака.
 
"Радићемо реконструкцију и нови асфалт који ће побољшати квалитет живота становника нашег краја и боље и квалитетније кориштење пољопривредног земљишта и шума. Угљевик је познат воћарски крај и важно је да воћари и пољопривредници имају добар приступ воћњацима и обрадивим површинама“, рекао је Перић новинарима.
 
Он је додао да је у мјесној заједници Мезграја-косе у претходном периоду био рударски коп и да је локални пут прилично оштећен, због чега се улаже у његову реконструкцију.
 

"Урадићемо и јавну расвјету, као и каптирање нових извора како би се омогућило боље водоснабдијевање", најавио је Перић и истакао да је у претходном периоду доста улагано у ову мјесну заједницу, како у путну инфраструктуру, тако и у изградњу објекта подручне школе.
 
Мјештанин Иван Тодоровић захвалио је начелнику Перићу на подршци општине овом насељу са 127 домаћинстава.
 
"Радују нас сви пројекти који се раде, посебно уређење школске зграде на којој је уређена фасада, изолација и замијењени олуци, па осморо дјеце која похађају ову школу сада имају одличне услове", рекао је Тодоровић.