ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ ЗА 19 УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ ЗА 19 УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић уручио је данас признања и новчане награде ученицима генерације дванаест основних и шест средњих школа са подручја Града, најавивши овом приликом да ће ове вриједне ђаке Градска управа стипендирати током наставка школовања.

 

- Данас смо уручили захвалнице, пригодне поклоне и новчане награде у износу од по 100 конвертибилних марака, јер су ова дјеца показала да су најмарљивија и најбоља у њиховим школама. Међутим, оно што је можда и важније, јесте да ће Градска управа наставити да их стипендира и у вријеме средњошколског, односно високошколског образовања – навео је Мићић.

Он је појаснио да ће ђаци генерације током средње школе мјесечно од Града Бијељина добијати 100 КМ, а они који похађају факултете најмање 200 КМ, у зависности од просјека оцјена. 


- Све што ће им од докумената бити потребно за добијање стипендије, биће потврда да су уписали средњу школу или факултет. Ми ћемо их пратити до краја школовања, а они само треба да наставе да буду добри ђаци као и до сада – истакао је градоначелник Бијељине. Андријана Спасојевић је ученица генерације Средње музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ и тренутно очекује резултате пријемног испита који је полагала на Музичкој академији у Београду.  

- Требало је много времена, рада и труда, али ако се школовању посветите из љубави, резултат неће изостати. Много ми значи пријем код Градоначелника, прије свега финансијски, јер живим у деветочланој породици, а истовремено ми је и мотивација да будем још боља као студент – каже Спасојевићева. Захвалницу и новчану награду данас је преузео и ученик Техничке школе „Михајло Пупин“ Владан Ђокић, који је успјешно урадио пријемни испит на Војној академији у Београду. 

- Током средњошколског образовања увијек сам учио редовно и зато ми није био проблем да постигнем одличан успјех – закључио је Ђокић.

Семберија инфо