МАЛИ МАТУРАНТИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД СВОГ ВРТИЋА :: Semberija INFO ::

 

МАЛИ МАТУРАНТИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД СВОГ ВРТИЋА


У Дјечијем вртићу ,,Чика Јова Змај“  организовали су посебан опроштај од својих матураната. Наиме, 92 дјеце ове предшколске васпитно- образовне установе, која је и најстарија у граду, “прерасло“ је вртић и ускоро иде у школу, а том приликом њихове васпитачице су за њих организовале посебну забаву.
 
Завршна свечаност предшколаца уприличена је у лијепо уређеном дворишту објекта ,,Радост“, који се налази у Улици кнеза Милоша број 26. У овом објекту вртића ,,Чика Јова Змај“ бораве  дјеца старијег вртићког узраста, будући школарци, а распоређени су у три вртићке групе. Због мјера заштите од ширења епидемије корона вируса, нису сви славили исти дан. Првог дана јула славило је 33 малишана групе ,,Жирафице“, други дан јула резервисан је за прославу 30 малишана групе  ,,Лептирићи“, а трећег јула од предшколских дана опрашта се 29 малишана окупљених у групи ,,Бубамаре“.
 
Весела приредба, а и туга због растанка са другарима, уједно означава завршетак најбезбрижнијег периода у животу дјетета.
 

-Другари из нашег вртића, који су дијелили прве кораке протеклих пет година, растају се и постају ђаци прваци. Ова свечаност је најмања, али важна матура, а ове године  окупила је 92 будућа првачића који у септембру сједају у школске клупе, рекла је васпитачица Симонета Шубарић истакавши да су дјецу учили да воле, мисле, да буду осјећајна и да знају да се играју. 
 
За ову завршну свечаност сви у вртићу су се потрудили да то буде круна њиховог рада с овим малишанима. У широко осмишљеном програму било је пјесме и забаве, фотографисања, а окупили су се и око стола уз разне слане и слатке делиције, за које су се побринули родитељи. Имали су дефиле, баш како и доликује матурантима, а на крају су им васпитачице уручиле њихове вртићке дипломе.
 
Од васпитача у великој мјери зависи како ће се дијете усмјерити, јер оптерећени бројним обавезама родитељи понекад проводе мање времена са дјецом него васпитачи.
 
 Директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић захвалио је родитељима на повјерењу и изразио наду да дјеца носе лијепе успомене на године проведене у овој установи.
 
-Још једна генерација малих матураната нам одлази. Сваке године је емотивно, поготово када погледам дјецу која су с нама од своје прве године, која су пуно тога прошла с нама. Били су послушни, све су учили и прихваћали,  више их нећемо виђати у просторијама нашег вртића,  рекао је Славиша Вујановић који је малим матурантима, за које је рекао да су све то бистра и паметна дјеца, пожелио срећу.
 


-Остаје нам само да им пожелимо срећу, а нама остаје да се надамо новим генерацијама, новим играма и успјесима, каже  Вујановић.
 
Великој игри пред полазак у школу је крај и од септембар за ове малишане почиње нешто ново. Дјеца кажу да су у вртићу научила много, али да им је најљепша игра са другарима, као и да би вољели да у вртићу остану бар још мало. Поручили су: ,,Вртићу довиђења,  школа ме сада зове, теби ће нова дјеца пјевати пјесме нове“.
 
Семберија инфо