ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОКЛОНИЛА БЕСПЛАТНЕ СЕЗОНСКЕ КАРТЕ ЗА БАЗЕНЕ СВИМ УЧЕНИЦИМА И ПРЕДШКОЛЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОКЛОНИЛА БЕСПЛАТНЕ СЕЗОНСКЕ КАРТЕ ЗА БАЗЕНЕ СВИМ УЧЕНИЦИМА И ПРЕДШКОЛЦИМА


Начелник Угљевика Василије Перић донио је одлуку о додјели бесплатних сезонских улазница за базене свим ученицима основних и средњих школа и дјеци предшколског узраста са подручја ове општине, саопштено је из локалне управе.
 
Перић је данас посјетио Спортско-рекреативни центар са базенима "Рудар" и присуствовао тренингу Школице спорта "Мали шампиони" која ће од 10. јула почети са бесплатном школом пливања, коју ће финансирати општина Угљевик.
 
"Имамо пројекат `Општина за своју младост` у оквиру којег додјељујемо бесплатне сезонске улазнице ученицима, а усљед ситуације са вирусом корона одлучили смо да поклон-улазнице обезбиједимо и најмлађима, с обзиром да је отежан одлазак у љетовалишта", рекао је Перић.
 
Он је истакао да је намјера локалне управе да оваквим пројектима подстакне младе да се у што већем броју баве спортом и његују здрав начин живота.

 
Перић је додао да ће општина Угљевик финансирати и бесплатну школу пливања за дјецу узраста до 10 година.
 
Директор Спортско-рекреативног центра "Рудар" Јово Филиповић рекао је да ће бесплатне сезонске карте добити 1.300 ученика са подручја општине Угљевик и позвао их да пропуснице преузму на благајни базена.
 
Тренер Школице спорта "Мали шампиони" Младен Стевановић истиче да је пливање један од најздравијих спортова и најављује бесплатну школу пливања за 150 полазника.