ДИСЦИПЛИНОМ ШТИТИМО СЕБЕ И ДРУГЕ :: Semberija INFO ::

 

ДИСЦИПЛИНОМ ШТИТИМО СЕБЕ И ДРУГЕ


Појачана самодисциплина и кориштење личне заштитне опреме, неопходно је како бисмо заштитили себе, али и друге око нас, савјетује инфектолог др Александра Радојчић.

У болничком карантину имамо седам (7) особа код којих је потврђених ковид 19. Сви у болничком карантину су доброг општег стања, под терапијом и афебрилни, док су остали, асимптоматични и налазе се у кућној изолацији. Особе које су са подручја Бијељине су млађе и средње животне доби, осим једне женске особе старије животне доби и све њихове контакте, прати хигијенско-епидемиолошка служба“, појашњава др Радојчић.

Она је нагласила да је у интересу свих да се поштују и примјењују препоруке и савјети, како бисмо епидемиолошку ситуацију имали под контролом.

Вирус корона није нестао. Он је све вријеме у циркулацији, а до повећања броја заражених долази, јер су се грађани вратили свакодневним активностима. Вријеме јесте лијепо, више времена се проводи на отвореном и у контактима смо, али не треба да заборавимо бригу о здрављу и савјете који се свакодневно упућују становништву“, каже др Радојчић и подсјећа да на подручју Бијељине тренутно имамо 11 позитивних особа на ковид 19, а да се очекује резултат за још 10 анализа које су узете јутрос, 30. јуна.

Семберија инфо