РиТЕ Угљевик: Подијељено 155 стипендија :: Semberija INFO ::

 

РиТЕ Угљевик: Подијељено 155 стипендија


Управа Рудника и ТЕ „Угљевик“ додијелила је данас стипендије за 155 студената редовних студија и за шеснаест студената мастер студија, у мјесечном износу од 170 КМ, изјавио је директор РиТЕ „Угљевик“ Чедомир Стојановић, истакавши да је ова активност требало да буде завршена почетком године, али је због пандемије вируса корона била мало успорена.



„Првобитно смо били планирали да стипендије додијелимо за 80 студената редовних и за 20 студената мастер студија. Међутим, због ове ситуације са короном, одлучили смо да списак проширимо. Стипендије, у износу од 170 КМ, студенти ће примати до краја ове године. Расписивањем новог конкурса почетком наредне студентске школске године, ми ћемо ову активност наставити и у наредној години“, изјавио је Стојановић, истакавши да је жеља Управе РиТЕ „Угљевик“ да студенти у року заврше студије и да буду успјешни и остварени људи.

„Младима овакве стипендије пуно значе, јер је ово и једна врста сатисфакције за уложени труд и знање које су исказали током студија. Надамо се да ће они знати ову стипендију искористити на најбољи могући начин“, истакао је Стојановић, нагласивши да се у обзир узимао просјек оцјена и материјално стање студената, те да је додјела стипендија уобичајена пракса у овом предузећу и да се у просјеку годишње додјељује око стотину стипендија.

Миљан Петровић, студент пете године стоматологије, просјек оцјена 9,26, први на ранг-листи, захвалио се управи РиТЕ „Угљевик“, истакавши да у економски тешким временима оваква стипендија пуно значи.

Снежана Томић, студенткиња треће године физичке хемије у Београду, просјек оцјена 9,00, каже да је ово лијепа пракса и да би и друге фирме требало да слиједе примјер РиТЕ „Угљевик“, јер на овакав начин олакшава школовање студентима и њиховим родитељима.

Никола Стојановић, студент треће године Грађевинског факултета у Београду, просјек 9,90, каже да је РиТЕ „Угљевик“ и овим гестом показала да је друштвено одговорна компанија, те да стипендија значи потврду да се рад и труд исплати и да се још увијек цијени.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић